Kısa Bilgiler

Nbase nedir? Ürün Değerlerini Neye Göre Seçmeliyim?

Nbase nedir?

Nbase, kullanıcıların kendi özel karışımlarını hazırlamak için kullancıkları bir sıvı baz üründür. Nbase bileşenleri VG, PG ve N** den oluşmaktadır. Nbase tatsız veya kokusuzdur karışım ürünlerinizi hazırlamak için baz olarak kullanılır. Nbase hazırlayacağınız ürünlerde kullanacağınız ana hammadde üründür.

Kısaca hazırlanan ürünlerin ana hammaddesi olan karışıma verilen isimdir.
Bitkisel gliserin
Propilen glikol
N**

 

 

Nbase aromasız tek başına tüketilir mi?

Nbase tek başına tercihe göre aromasız da tüketilebilir. Nötr bir tat olacaktır aromasız boş bir buhar elde etmiş olursunuz. Yüksek N** değerlerine bağlı olarak sentetik bir tat alma durumunuz olabilir

 

Aroma, Nbase olmadan tek başına tüketilir mi?

Hayır aroma gliserin-glikol (BASE) ile karışım yapılmadan tüketilemez. Yalnızca aroma tüketimi yaparsanız kullandığınız cihaza göre pamuk yanmasına sebep olursunuz

 

Nbase Vg-Pg oranını neye göre seçmeliyim?

Elde etmek istediğiniz Vg/Pg oranı ne ise kullanacağınız aroma yüzde kullanım oranını elde etmek istediğiniz Pg oranından düşmeniz gerekir.

VG-PG Toplamı 100 olacak şekilde hesaplamalar yapmalısınız. 90/10 – 80/20 – 70/30 – 60/40 gibi

Örnek vermek gerekirse,

Elde etmek istenilen Vg-Pg oranı 70/30 Kullanılacak aromanın kullanım yüzdesi %20

Bu durumda 30 PG oranından kullanılacak aroma yüzdesini düşerek 10 PG oranı sipariş vermemiz gerekiyor

50/50 bir değer elde etmek istiyorsunuz ve aromanın kullanım oranı %10 ise almanız gereken oran 40Pg olmalıdır. Vg-Pg toplam değer 100 olması gerektiğinden dolayı bu durumda Vg oranınız otomatikman 60 olmalıdır yani almanız gereken ürün değeri 60/40 tır

 

Nbase sertlik oranını neye göre seçmeliyim?

 

Nbase N** Yani Sertlik değeriniz kullandığınız aromanın yoğunluğuna göre yani aroma kullanım oranına göre seyrelme yaşayacaktır. Bu yüzden dolayı aroma kullanım yüzdesine göre bir düşüş yaşayacağınızı unutmamanız gerekmektedir

Örnek vermek gerekirse,

-6 mg N** değerinde aldığınız bir nbase ile, %20 kullanım oranı olan bir aromayı karıştırıp yeni bir ürün elde ettiğiniz zaman, aromamızda sertlik veren herhangi bir madde olmadığından dolayı, 6 mg olan nbase Sertlik değeriniz yani N** Miktarınız %20 oranında seyrelir.

 

Böylelikle Net 6 mg yerine sertlik değerinde %20 aroma oranında yani 1.2 Mg değerinde bir seyrelme yaşanır ve 4.8 mg değerinde ürün yada ürünler elde etmiş olursunuz.

Bu tüm aromalar için geçerlidir. Kullanım oranı %10 olan bir üründe yine 6 mg N** olan değeriniz aroma kaynaklı seyrelmeye uğrayarak 0.6 MG değerinde seyrelme yaşanır ve 5.4 mg değerinde ürün elde etmiş olursunuz.

 

-9 Mg değerinde aldığınız bir Nbase ile, %20 kullanım oranı olan bir aromayı karıştırıp yeni bir ürün elde ettiğiniz zaman, aromamızda sertlik veren herhangi bir madde olmadığından dolayı, 9 Mg olan Nbase Sertlik değeriniz yani N** Miktarınız %30 oranında seyrelir.

Böylelikle Net 9 mg yerine %30 Luk bir seyrelme sonucu ürün sertlik değerinizde 1.8 mg lık bir düşüş olur ve 7.2 mg değerinde ürün yada ürünler elde etmiş olursunuz.

 

-12 mg N** değerinde aldığınız bir nbase ile, %25 kullanım oranı olan bir aromayı karıştırıp yeni bir ürün elde ettiğiniz zaman, aromamızda sertlik veren herhangi bir madde olmadığından dolayı, 12 mg olan nbase Sertlik değeriniz yani N** Miktarınız %25 oranında seyrelir.

Böylelikle Net 12 mg yerine 3 mg lık bir düşüş yani seyrelme sonucu 9 mg değerinde ürün yada ürünler elde etmiş olursunuz.

 

-18 Mg değerinde aldığınız bir Nbase ile, %30 kullanım oranı olan bir aromayı karıştırıp yeni bir ürün elde ettiğiniz zaman, aromamızda sertlik veren herhangi bir madde olmadığından dolayı, 18 Mg olan Nbase Sertlik değeriniz yani N** Miktarınız %30 oranında seyrelir.

Böylelikle Net 18 mg yerine %30 Luk bir seyrelme sonucu ürün sertlik değerinizde 5.4 mg lık bir düşüş olur ve 12.6 mg değerinde ürün yada ürünler elde etmiş olursunuz.

 

Bu değer değişimleri SaltBase ürünler içinde geçerlidir ve bu değer değişimleri konusuna SaltBase başlığımız altında da değindik. SaltBase kullanmak isteyenler o başlığa da göz atabilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir